Een huis verkopen in een paar eenvoudige stappen

Een huis verkopen in een paar eenvoudige stappen

een huis verkopen

Als u overweegt uw huis te verkopen, volgen hier enkele tips om u voor te bereiden. Stel eerst een realistische prijs vast. Hoewel de meeste mensen hun huizen willen aanbieden tegen een prijs die kopers aantrekt, is het belangrijk om jezelf wat ademruimte te geven om indien nodig te onderhandelen. Hoewel dit niet altijd mogelijk is, kan het in sommige situaties een slimme strategie zijn om je huis te laag te prijzen. In de meeste gevallen wordt uw huis getaxeerd tegen de contractprijs of hoger NVM Makelaar Eindhoven | Lever Makelaardij sinds 1992. U moet beslissen of u bereid bent de prijs te verlagen of een hoger bod te accepteren.

Kies een makelaar. In de meeste landen nodigen mensen twee of vier makelaars uit om het onroerend goed te bekijken en hen een schatting te geven van de waarde van het onroerend goed. De agenten delen hun prijsstrategie├źn, die hoger of lager kunnen zijn dan u verwacht. De voorstellen van de makelaar bepalen het soort marketing dat uw huis zal ontvangen. Zorg ervoor dat u iemand kiest die ervaring heeft met het verkopen van huizen bij u in de buurt. Vaak is een makelaar lid van het Better Business Bureau.

Overweeg om uw huis op een meervoudige advertentieservice te plaatsen om een zo groot mogelijk publiek aan te trekken. De vergoeding van een makelaar varieert van vijf tot zes procent van de verkoopprijs van het huis, die wordt verdeeld tussen de makelaar van de verkoper en de makelaar van de koper. Als uw huis snel wordt verkocht, kunt u met uw makelaar onderhandelen over een lager provisietarief. Als u een huis verkoopt met een hoge vraagprijs, kunt u met de makelaar van de koper onderhandelen over een lager provisietarief.

Meer informatie: https://www.levermakelaardij.nl/